כמה פעמים שמעתם הורים (או את עצמכם), מתלוננים שהילדים אינם מעריכים שום דבר, שהכול בא להם בקלות והולך בקלות... העניין הוא שאנחנו, ההורים, הם אלו שבדרכים עקיפות מלמדים אותם בדיוק את זה.

פעם כשמשהו בבית היה מתקלקל הינו מתקנים, בעצמינו או אצל מומחה, (וואוו כמה דברים פירקתי והרכבתי מחדש בבית הורי.. טוב את חלקם לא ממש הרכבתי מחדש...) היום הילדים של כולנו גדלים בעולם שבו חלק גדול מהמוצרים מגיעים מוכנים "בשני שקל" מסין אז אם משהו מתקלקל, זורקים וקונים חדש...
אל תטעו, הילדים שלנו מסתכלים על כל פעולה שאנחנו עושים, כל החלטה שאנחנו מקבלים עוברת הפנמה, תיוק ונשלפת בהתאם לצורך (החלק המשמח הוא שגם הטובות שבהן מקבלות את אותו היחס).
אז איך עושים אחרת? איך גורמים להם להעריך את מה שיש להם? אני לא הולכת לחדש לכם כלום, ועם זאת אם תקפידו על הנקודות הבאות תזכו לקטוף את הפירות:
בפעם הבאה כשמשהו מתקלקל, נסו לתקן אותו במקום לזרוק, גם אם בסוף תמצאו את עצמכם מול שלל חלקים מפורקים עדיין הרווחתם את ההתנסות והלמידה (פירוק טלפון נייד ישן הוא חוויה שאין שניה לה).
השתדלו לא להחליף משחק שנהרס בחדש, למדו את הילדים שלמה שהתקלקל ולא תוקן היה ערך וזה לא זניח.
דמי כיס!!! למדו את הילדים לנהל תקציב. גם הקטנטנים (בני החמש) יכולים לנהל תקציב של 5 שקלים בשבוע, וכך הם יבינו היטב את הערך של כל דבר (אם קנינו את א' לא נוכל לקנות גם את ב' ו ג').
טפחו יצירתיות - תנו להם משימות מורכבות לפיצוח (זה כמובן תלוי בגיל) - שיפעילו את הראש וימציאו פתרונות - לא תאמינו אילו רעיונות יהיו להם. לדוגמא: איך נבנה ממה שיש בבית מגדל בגובה מטר שיחזיק מעמד או מי יצליח לבנות מספגטי ומרשמלו את המגדל הכי גבוה שיהיה גם יציב.
הניחו לפניהם חומרי גלם שונים וחשבו מה אפשר לעשות איתם - ראו כמה ערך יהיה למה שהם יבנו/יצרו בעצמם.
להפעלות יצירתיות ומעשירות להורים וילדים - יחדיו, מוזמנים להיכנס לחנות של 'הקופסא - זמן איכות להורים וילדים בטעם של פעם'